niedziela, 16 czerwca 2013

Kotleciki ziemniaczano - szpinakowe w sezamie

Składniki:

  • ok. 1 kg ziemniaków
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki kaszy manny ( w zależności od konsystencji)
  • 1 łyżka mielonego lnu
  • sól, pieprz, gałka muszkatałowa
  • sezam
Sposób przygotowania:



  • Ziemniaki ugotować, wystudzić i ugnieść tłuczkiem.
  • Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać szpinak, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Wystudzić.
  • Połączyć ziemniaki ze szpinakiem, dodać len, kaszkę manną i posiekaną pietruszkę.
  • Formować kotleciki, obtaczać w sezamie i smażyć na oliwie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz