niedziela, 23 czerwca 2013

Kuskus z pomidorami i czerwoną fasolą

Dzisiejszy obiadek to połączenie gulaszowego smaku fasoli, pomidorów i papryki z delikatnym kuskusem.
Całość zadziwiająco przyjemna w odbiorze :-) No i ten efekt kolorystyczny... Mniam :P

Składniki (na 4 osoby:)

  • 1 puszka pomidorów krojonych 
  • 1 puszka czerwonej fasoli 
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 3 duże pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, kumin, papryka ostra, kolendra
  • 240 g kaszki kuskus


Sposób przyrządzenia:

  1. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone pieczarki. Podsmażyć.
  2. Dodać pomidory, fasolę, nastepnie pokrojoną w paseczki paprykę. Chwilkę pogotować na małym ogniu.
  3. Doprawić solą i pieprzem. Dodać 1/2 łyżeczki ostrej papryki i 1/2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry.
  4. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
  5. Podać z kaszą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz