poniedziałek, 17 czerwca 2013

Makaron curry z warzywami i tofu

Składniki:

  • 300 g makaronu 
  •  1/2 brokuła (ugotowany i pokrojony na mniejsze cząstki)
  • cukinia
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 4 - 5 pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • 150 g naturalnego  serka tofu
  • kurkuma, curry, papryka słodka, pieprz
  • sos sojowy
  • oliwa z oliwek



Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować według wskazówek producenta w wodzie z dodatkiem łyżeczki kurkumy.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojone w kostkę cebule z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Doprawić curry, papryką słodką i pieprzem.
  3. Dodać pokrojone pieczarki, cukinię, paprykę oraz brokuła. Chwilę podsmażyć.
  4. Dodać pokrojony w kostkę serek tofu oraz szczypiorek. Podsmażyć.
  5. Doprawić sosem sojowym wedle uznania. 
  6. Połączyć z makaronem.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz