wtorek, 25 czerwca 2013

Pomidorowy kapuśniaczek

Kolorowa zupa na deszczową pogodę. Dla miłośników kwaśnych smaków :-)

Składniki (ok 4 - 5 porcji):

  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 500 g kiszonej młodej kapusty
  • 3 ziemniaki
  • koperek
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/2 pomidorów krojonych z puszki 
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego


Sposób przygotowania:

  1.  W bulionie warzywnym ugotować do miękkości obrane i pokrojone ziemniaki, dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz kurkumę.
  2. Dodać pomidory z puszki, koncentrat oraz posiekaną ( wcześniej opłukaną w letniej wodzie) kiszoną kapustę.
  3. Przyprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz