piątek, 12 lipca 2013

Fasola szparagowa inaczej

Tym razem kolorowa alternatywa dla tradycyjnego sposobu podawania fasolki szparagowej :)
Można serwować z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub zjeść jako samodzielne danie.

Składniki:

  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 duże pomidory
  • puszka krojonych pomidorów
  • 1/2 szklanki oliwek czarnych
  • 1/2 szklanki oliwek zielonych
  • szczypiorek
  • przyprawy: curry, papryka słodka, czosnek niedźwiedzi ( po ok. 1 łyżce)
  • sos sojowy
  1. W osolonej wodzie ugotować fasolki do miękkości.
  2. Na patelni podsmażyć pomidory z puszki razem z przyprawami i sosem sojowym.
  3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki, dodać do sosu pomidorowego.
  4. Dodać oliwki w całości oraz ugotowaną fasolkę.
  5. Całość posypać szczypiorkiem i wymieszać.
Podawać gorące :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz