wtorek, 9 lipca 2013

Orzechowa sałatka z mango

Sałatka wyszła naprawdę dobra! Słodka i  ostra zarazem, a wyjątkowy smak orzechów włoskich dopełnił całości :)
Polecam na kolację do grzanek z oliwą. Mniam...

Składniki:

  • 2 szklanki strzępiastej czerwonej sałaty
  • 2 garście rukoli
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 awokado
  • 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej
  • garść orzechów włoskich
  • sok z cytryny ( ok. 3 łyżki)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu chili
  • 1 łyżka octu balsamicznego



  1. W misce wymieszać pokrojoną sałatę, rukolę oraz pokrojone w kostkę mango i awokado. Dodać kukurydzę oraz posiekane orzechy włoskie.
  2. W miseczce połączyć sok z cytryny z sosem sojowym, chili oraz octem balsamicznym. Dodać do sałatki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz