poniedziałek, 8 lipca 2013

Pomidorowe curry

Bardzo smaczna i lekka potrawa. Idealna na przykład do pieczonych ziemniaków :)


  • 2 duże cukinie 
  • 3 pomidory (sparzone i obrane ze skórki)
  • 1 mały por (sparzony)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • przyprawa curry
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:
  1. Cebulę oraz pora pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Przyprawić curry, solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki.
  3. Dodać pokrojoną w cienkie plasterki cukinię oraz pomidory, wszystko dusić na małym ogniu ok. 10 minut.
  4. Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać gorące ! :)

2 komentarze:

  1. wypróbowałam! dodałam odrobinę słodko - pikantnego sosu chili i wyszło naprawdę smaczne :)

    OdpowiedzUsuń