czwartek, 4 lipca 2013

Tarta malinowa z migdałami

Dla odmiany coś słodkiego :)

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g płatków owsianych
  • 120 g margaryny
  • 5 łyżek cukru
  • 4 łyżki mleka migdałowego
  • maliny
  • płatki migdałowe
  • bułka tarta
Przygotowanie:
  1. Do dużej miski wsypać mąkę, płatki owsiane oraz miękką margarynę, dodać 4 łyżki cukru - poszatkować nożem składniki, dodać mleko i uformować kulę ciasta
  2. Ciasto zwinąć w folię bądź woreczek i wstawić na 15 - 20 minut do lodówki.
  3. Piekarnik rozgrzać do temp. 190 stopni.
  4. Maliny umyć i osuszyć.
  5. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, posypać bułką tarą, ułożyć maliny.
  6. Wierzch ciasta posypać cukrem i oprószyć płatkami migdałów.
  7. Piec ok.40 minut, aż brzegi ciasta lekko zbrązowieją. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz