poniedziałek, 8 lipca 2013

Ziołowy kuskus z warzywami

Kolejny post to przepis na danie sycące i kolorowe :) Delikatny smak kaszki kuskus z wyrazistymi warzywami tworzą zaskakującą kombinację dla kubków smakowych :P

Składniki (4 porcje):

  • 240 g kaszki kuskus
  • 2 duże cukinie
  • puszka fasoli czerwonej
  • 1/2 opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej (ugotowaną do miękkości)
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • sól, pieprz
  • listki oregano
  • lubczyk
  • papryka słodka w przyprawie
  • oliwa z oliwek
  1. Na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w dużą kostkę z czosnkiem, przyprawić solą.
  2. Dodać pokrojoną w dość drobne paseczki obraną cukinię. Podsmażyć.
  3. Dodać opłukaną z soli fasolę czerwoną z puszki oraz fasolkę szparagową. Dusić kilka minut na małym ogniu.
  4. Dodać garam masala, lubczyk oraz pieprz.
  5. Przyrządzić kuskus wg wskazówek producenta. Do kaszki dodać 2 - 3 łyżki oliwy, posiekane świeże listki oregano oraz szczyptę soli i papryki słodkiej.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz