niedziela, 25 sierpnia 2013

Dyniowe z żurawiną i pomarańczą

Sezon na dynię uważam za otwarty! Na początek ciacho :)

Składniki:

  • 1 mała dynia (po obraniu i obkrojeniu jej, wyszło mi 400g)
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 1/2 szklanki mleka sojowego
  • 3 łyżki masła migdałowego
  • 1 szklanka suszonej żurawiny
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika
  • 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
  • 5 łyżek syropu klonowego
  • sok z jednej pomarańczy
Wykonanie:
  1. Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z suchymi i mokrymi składnikami - wymieszać.
  2. Wyłożyć keksówkę papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach ok. 55- 60 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz