poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Gulasz pieczarkowo - paprykowy z ciecierzycą

Składniki ( 4 porcje):

  • puszka ciecierzycy
  • puszka pomidorów krojonych
  • czerwona papryka
  • 8 pieczarek
  • czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz chili, papryka słodka, lubczyk
  • sól, pieprz 
  • 2 woreczki kaszy pęczak
Wykonanie;
  1. Na patelni wok podsmaż na oliwie pokrojone w kostkę cebulę, paprykę oraz pieczarki (ok. 5 minut).
  2. Dodaj opłukaną ciecierzycę, wyciśnięty czosnek oraz dopraw solą, pieprzem i resztą przypraw według uznania.
  3. Dodaj pomidory i podsmażaj jeszcze około 3 minut.
  4. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  5. Kaszę pęczak ugotuj w osolonej wodzie pod przykryciem (ok. 20 minut).
  6. Podaj z warzywami :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz