piątek, 23 sierpnia 2013

Marchewkowo - bakaliowe z masłem migdałowym

A na deser ciasto marchewkowe z bakaliami i masłem migdałowym :)
 Moje pierwsze vege marchewkowe :D a wyszło naprawdę obiecująco! W środku wilgotne, na zewnątrz chrupiące... I ten zapach!

Składniki:

  • 2 spore marchewki starte na dużych oczkach
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 4 łyżki masła migdałowego
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 4 suszone figi (pokrojone)
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
  • 3 łyżki agawy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cynamonu
Wykonanie:
  1. Cała trudność w zasadzie polega na wymieszaniu wszystkich składników i przełożeniu ich do blaszki wysmarowanej olejem i posypanej bułką tartą.
  2. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz