środa, 11 września 2013

Śliwkowe z migdałami

Przepis podpatrzyłam tutaj http://cookblog.pl/?p=3896  :)
 Jedynie zmodyfikowałam nieco i dodałam migdały. ale wyszło super!

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki razowej pszennej
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 3/4 szklanki syropu z agawy
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • śliwki (wydrylowane i pokrojone)
  • migdały w płatkach
  1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj w malakserze bądź mikserem.
  2. Dno okrągłej tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nie masę.
  3. Na wierzch ułóż śliwki i migdały w proporcji takiej jak Ci odpowiada :)
Ja piekłam ok. 35 minut w 180 stopniach (termoobieg).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz