niedziela, 3 listopada 2013

Ciasteczka kokosowe

I na szybko powstały. Na fali weny, zapału i ogólnego rozgardiaszu w mojej kuchni.
A co tam ! :)

Składniki:


  • 200 g wiórków kokosowych
  • 7 łyżek płatków owsianych
  • garść rodzynek
  • 200 ml mleka sojowego
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 3 łyżki mąki pszennej 
  • 3 łyżki oleju
  • czekolada
Sposób wykonania:
  1. Podgrzej mleko z cukrem.
  2. W malakserze zmiksuj wiórki, płatki owsiane.
  3. Dodaj mleko z cukrem, olej, mąkę oraz rodzynki. Zmiksuj.
  4. Formuj kulki na blasze, spłaszczaj delikatnie łyżeczką.
  5. Piecz ok. 15 minut w temp. 150 - 160 stopni.
  6. Polej po wierzchu roztopioną czekoladą.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz