niedziela, 3 listopada 2013

Ciasto z brzoskwiniami

Ciasteczka kokosowe upieczone. Miałam jednak niedosyt :D Od jakiegos czasu chodził za mną smak na jakąś słodkość z brzoskwiniami...

Muszę nieskromnie wyznać, że wyszło pyyycha ! Już pół blachy zniknęło nie wiem kiedy.
Bardzo puszyste, nieco budyniowe - generalnie tak miało chyba być.
Zaczynam się naprawdę przekonywać do wegańskich biszkoptów. Czasem się udają :-)

Składniki:
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki oleju
  • puszka brzoskwiń 
  • 1 szklanka syropu z brzoskwiń (zalewy)
  • 1/2 szklanki mleka sojowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego


  1. W misce malaksera umieść składniki (oprócz brzoskwiń) i zmiskuj na gładką masę.
  2. Wyłóż na blachę, a na wierzch daj pokrojone brzoskwinie.
  3. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 stopni (po około 25 minutach zmniejszyłam nieco temperaturę do ok. 150).






D O B R A N O C !!! :)

2 komentarze:

  1. ..fantastyczny blog..wszystkie przepisy są bardzo smaczne..gotuję prawie razem z Tobą..ciasto z brzoskwiniami robię już drugi raz..cudownie, że jest ktoś taki jak Ty..pozdrawiam i czekam na więcej..

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziekuję! :) tak miło usłyszeć takie słowa :* Obiecuję więcej!!! :)

    OdpowiedzUsuń