środa, 6 listopada 2013

Keks z jabłkiem

Ciasto błyskawiczne. Zrobione w przeciągu pięciu minut i do pieca!
Dobra opcja na drugie sniadanie do herbaty/kawy :) Mniam!




Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 1/2 szklanki wody
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 100 g bakalii (posiekanych)
  • duże jabłko
Wszystkie składniki (prócz bakalii i jabłka) zmiksuj na gładką masę. Dodaj bakalie, wymieszaj i wylej na prostokątną blachę. Na wierzch ułóż pokrojone jabłko. Piecz ok. 45 min. w temp. 180 stopni.



2 komentarze: