środa, 13 listopada 2013

Korzenne ciasteczka z orzechami i czekoladą

Pachnące już nieco.. jakby nie patrzeć świętami :-)




Składniki:


  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki przyprawy korzennej
  • kilka kropel olejku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  1. Zmiksuj makę, proszek, mleko, olej i cukier na gładką masę.
  2. Dodaj płatki, posiekane lub zmielone orzechy i rozdrobnioną czekoladę oraz olejek pomarańczowy. Wymieszaj.
  3. Formuj ciasteczka na blasze i piecz 15 minut w temp. 160 stopni (termoobieg).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz