czwartek, 7 listopada 2013

Paprykarz

Prosty, szybki i zdrowy, bo z kaszą jaglaną :) Fajna odmiana na kanapki.

Składniki:

  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 2 duże marchewki
  • 1,5- 2 czerwone papryki
  • 2 małe cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, papryka słodka w proszku, tymianek





  1. Ugotuj kaszę do miękkości.
  2. Drobno posiekaj cebulę, marchewki i paprykę. Ja zrobiłam to w robocie kuchennym. Ale jeśli się nie ma takowego sprzętu to trzeba trochę pokombinować (myślę, że nóż plus tarka dadzą sobie radę :) Chodzi o to, by warzywa były dosyć drobno pokrojone.
  3. Na oliwie podsmaż cebulkę, dodaj marchewkę, paprykę i przyprawy. Podsmażaj ok. 5 minut po czym wymieszaj z kaszą i koncentratem.


Efekt końcowy:



I mój mały pomocnik, który niepostrzeżenie dorwał się do marchewki!!!  ;-)  ;-)


2 komentarze:

  1. Polecam! Robiłam już dwa razy, a dziś koleżanki z pracy poprosiły o przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. cieszę się niezmiernie, że smakowało :D

    OdpowiedzUsuń