wtorek, 7 stycznia 2014

Tapenada z czosnkiem

Tapenadę proponuję między innymi na wszelkie imprezy karnawałowe do kanapek, krakersów lub jako dip. Sprawdzi się wyśmienicie :)

Tapenada to wywodząca się z Prowansji pasta na bazie czarnych oliwek, kaparów i oliwy.
W mojej wersji występuje w towarzystwie czosnku.




Składniki:

  • 150 g czarnych oliwek (waga po odsączeniu z zalewy)
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Wszystkie składniki zmiksować na gładką pastę :-)








WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU   :*
NIECH SPEŁNI SIĘ WSZYSTKO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE :-)

ania ...



I jeszcze na koniec: kto nie oglądał, polecam !

http://www.youtube.com/watch?v=ktNwW6xh1gg

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię tepenade (sam robię podobną), a dawno już nie robiłem i właśnie mi przypomniałaś. Dzięki.

    OdpowiedzUsuń