czwartek, 1 października 2015

Babeczki cynamonowe z musem czekoladowym

Sezon jesienny w pełni, liście na drzewach żółcą się i czerwienieją, słońce nieśmiało przygrzewa... :)
Kolorowe muffinki z cynamonem będą idealnym zwieńczeniem tego krajobrazu :*



Składniki (16 sztuk):

  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki oleju 
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • łyżeczka cynamonu mielonego
  • 1 duże jabłko pokrojone w kostkę
  • mus czekoladowy: zmiksowane 2 dojrzałe awokado, 3 łyżki kakao i agawa na słodkość
  • do dekoracji np. jagody goji, posiekane orzechy
Składniki na ciasto wymieszać w malakserze, dodać jabłko, wymieszać i wlewać do foremek (ok. 2 -3 łyżeczki na foremkę). Piec 12-15 minut w 180 stopniach.

Udekorować wcześniej schłodzonym musem i bakaliami :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz