czwartek, 1 października 2015

Wegański snickers

No dobra, czas na powrót po długiej nieobecności :)

Wegański snikers!



Składniki:


  •  Ciasto z tego przepisu.
  •  Czekoladowa bita śmietana (2 x mleko kokoswe, 100 g gorzkiej czekolady, cukier puder, 2 x śmietan fix)
  •  Masło orzechowe.
  •  Opakowanie orzeszków ziemnych niesolonych.
  •  Polewa: kakao, olej, cukier puder, mleko sojowe.



Wykonanie:

1. Dzień wcześniej wieczorem rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę i przestudzoną wymieszaj 
z mlekiem kokosowym (jego stałą częścią, bez wody), dodaj kilka łyżek cukru pudru ( według uznania).Wstaw na noc do lodówki.

2. Upiecz 3 placki czekoladowe według podanego wyżej przepisu, przestudź je.

3. Wyjmij mleko czekoladowe z lodówki i ubij w malakserze bądź robotem na najwyższych obrotach wraz ze śmietan fixami.

4. Przełóż pierwszy placek masłem orzechowym, następnie daj ubitą czekoladową śmietanę. 
Z drugim plackiem postąp dokładnie tak samo.

5. Na górze połóż ostatni placek, posmaruj czekoladową bitą śmietaną i posyp obficie orzeszkami ziemnymi. Wierzch polej polewą kakaową i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz